Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@12:32:34 GMT

فروغ روزهای تاریک کرونایی

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۳۷۳۰

فروغ روزهای تاریک کرونایی

پرستار بیمارستان الزهرای اصفهان که این روزها با شعرهایش التیام بخش بیماران است و تصویر شعرخوانی هایش در فضای مجازی دست به دست می‌شود، امروز با سرپرست شهرداری اصفهان دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، "نزدیک روز مادر، مادرم مدتی بود که از بیماری سرطان رنج می‌برد و در همان بیمارستانی بستری شد که خودم هم پرستار بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک شب دلشوره عجیبی داشتم، حال مادرم خوب نبود و من هم سرگردان و غصه دار از رنج مادر، اتاق‌ها را برای سر زدن به بیمارانم چک می‌کردم. "

می‌خواست هر طور شده روحیه و انرژی از دست رفته را به خود، مادر و سایر بیماران بازگرداند، به جادوی کلمات و عشق تراویده از آن اعتقاد دارد اما مردد است… مردد از اینکه نکند با واکنش بدی مواجه شود… نکند کسی سرزنشش کند… اما دل به دریا می‌زند. پشت میکروفون ایستگاه پرستاری می‌نشیند. از آن موقع می‌گوید که "تردید داشتم اما دلم مرا به سمت خودش کشاند. "

شعر روز مادر را می‌خواند و برای همه بیماران آرزوی سلامتی می‌کند اما تصور ابتدایی که داشت اشتباه است… بیماران لبخند می‌زنند و او با استقبال مضاعف همراهان خسته بیماران رو به رو می‌شود. بعدها، یک بار همکارش فیلم شعرخوانی او را ضبط و در فضای مجازی منتشر می‌کند؛ واکنش جامعه نسبت به آن چندین برابر است و این فیلم بارها دست به دست و تکرار می‌شود.

«زهره احمدی» پرستار بیمارستان الزهرا اصفهان را از کودکی "فروغ" صدا زده‌اند و حالا فروغ روزهای تاریک این بیمارستان غم‌اندود از کرونا شده است. او به دعوت از شهرداری اصفهان آمده است تا با علیرضا بوژمهرانی سرپرست شهرداری دیدار کرده و از روزهای خدمت خود بگوید.

او در این دیدار گفت: هم به واسطه شغلم و هم زمانی که درگیر بیماری مادرم و پرونده پزشکی او بودم با پزشکان زیادی در ارتباط بوده‌ام. بارها به چشم خود دیدم و با تک تک سلول‌هایم لمس کردم که رفتار متفاوت یک پزشک اصفهانی چقدر بر روحیه مادرم تأثیر دارد و به او آرامش می‌دهد. روزهای اولی که پرستار شدم تصمیم گرفتم طور متفاوتی به این شغل نگاه کنم و تاکنون نه تنها خسته نشده‌ام بلکه خوشحالم که می‌توانم شاید کمی از غم کسی بکاهم. پرستاری فقط مراقبت جسمی از مریض نیست شاید او به لبخند تو و روحیه نیاز داشته باشد.

در روزهای سیاه کرونایی که غم و خستگی بر چهره او همکارانش سنگینی مضاعف دارد، در یکی از شیفت‌هایش این کار را تکرار می‌کند. غزلی از حافظ می‌خواند و سعی می‌کند که هر بار محیط پراسترس بیمارستان الزهرا را تنها برای دقایقی کوتاه هم که شده متفاوت‌تر کند.

احمدی ادامه داد: به هیچ وجه نه قصد منتشر شدنش را داشتم و نه فکرش را می‌کردم که این کارم به این حد از شهرت برسد. از گوشه و کنار می‌شنیدم که مگر چه کار مهمی کرده است؟ اگر این کار دلی بوده چرا اجازه پخش شدنش را داد؟ اما پاسخ من تنها یک جمله است که "چرا اجازه ندهیم در دل این همه سختی، روزنه امید پدیدار و محبت و عشق روانه شود؟ " این اتفاق مرز باریک بین دیده شدن و ریاکاری و صداقت بود که ای کاش همه ما به درک بهتری از آن می‌رسیدیم.

او اضافه کرد: بیمارستان پر از درد، غم و از دست دادن است. ممکن است کسی مخالف کار من باشد و بگوید در این شرایط شعر خواندن تو به چه کار ما می‌آید، اما اگر حتی یک نفر حال روحی بهتری پیدا کند برای من کافیست. بسیار دیدم که مریض‌ها برایم دعا کردند و خواستند همیشه این کار را ادامه دهم.

احمدی گفت: پدرم عاشق شعر و ادبیات بود و از بچگی به من می‌گفت تو به عنوان یک دختر ایرانی باید بتوانی غزل حافظ بخوانی. من معتقدم کسی که به سمت ادبیات می‌رود نمی‌تواند انسان بی رحمی باشد.

ابتکاری که کمتر از جهاد نیست

سرپرست شهرداری اصفهان با تحسین این پرستار می‌گوید: نشاط روحی، انرژی بالا و حفظ آن به طرق مختلف می‌تواند هر دردی را درمان کند. گاهی گفته می‌شود چرا مردم روستاها نسبت به مردم شهر روحیه بهتری دارند، واضح است که علاوه بر تغذیه و آب و هوا، آرامش خاطر سبب امید به زندگی آن‌ها شده است؛ چیزی که مردم شهر اغلب از آن بی نصیب هستند.

علیرضا بوژمهرانی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا بارها شاهد روحیه دادن کادر درمان به طرق مختلف بودیم هرچه زمان شیوع بیماری پیش می‌رود فرسودگی بیشتری دارد و کادر درمان بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرند.

او خطاب به پرستار بیمارستان الزهرا گفت: ابتکارتان در قالب شعر و بیان شیوا و پخش صدایتان در چنین شرایطی، این فرصت را فراهم کرد تا مردم و همکارانتان برای دقایقی به بیماری و تنگنایی که در آن قرار گرفته‌اند فکر نکنند. این کار بسیار ارزشمند، هوشمندانه و اخلاقی بود. یکی نیازهای اساسی امروز جامعه را گفت و گو و حرف زدن است؛ چه در خانواده‌ها و چه در جامعه به واسطه درگیری‌ها و تنش میان افراد، این موضوع کمرنگ شده است.

او ادامه داد: حتی در موضوعات اجتماعی و سیاسی نیز وجود فضای گفتمان و شنیدن عقاید یکدیگر فارغ از هرگونه پیش‌فرض و داوری بسیار مؤثر است. هر کاری که با عشق به آن نگاه شود برکت خاصی در آن نمایان می‌شود و سبب آرامش و موفقیت خواهد بود و پشت هر عشقی، باور و اعتقاد وجود دارد.

بوژمهرانی اضافه کرد: شاید درباره اثر پروانه‌ای در علم فیزیک شنیده باشید که بال زدن پروانه‌ای در جایی باعث طوفانی در جای دیگر خواهد شد. کار نیک هرچند کوچک ممکن است اثری بزرگ در جامعه بگذارد و رضایت خدا و خلق خدا را در پی داشته باشد.

او افزود: در دوران سخت جنگ تحمیلی و حتی خط مقدم جبهه هم رزمندگان مدام در حال روحیه دهی به یکدیگر بودند و سعی داشتند فضا را هرچند کم و کوچک شاد نگه دارند تا ذهن‌ها از سختی آن روزها منحرف شود. کار شما نیز کمتر از جهاد نیست و ما به شما افتخار می‌کنیم.‌

بوژمهرانی در پایان گفت: با اینکه تخصصی در ادبیات ندارم اما در کتابخانه شخصی‌ام تنها کتاب‌های شعر را نگه می‌دارم. کار شما عاشقانه و خالصانه است و بی شک شما رستگاران روز قیامت هستید. ما از شما تقدیر می‌کنیم که بزرگی کارتان بر همگان آشکارتر شود.

پایان این مراسم که همراه بود با تقدیر سرپرست شهرداری و مدیرکل اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان از این پرستار، الصاق شد به خوانش این شعر توسط زهره احمدی که چند مرتبه هنگام خواندن آن بغض کرد و به یاد مادر مرحومش افتاد:

"و چه میدانی، این دل که پشت پیراهنی از گل پنهان است، چقدر دلتنگ توست
تو چه میدانی؟! این چشم‌ها چقدر عطر نفس‌هایت را دنبال می‌کند…
آه! خدا چقدر مهربان است
غروب که می‌شود فانوس ماه را روشن می‌کند.
تو نمی‌دانی که روزگار چقدر کوتاه است
و چراغ‌های خوشبختیِ ما دیری نمی‌پاید
تو چه میدانی؟!"

کد خبر 516989

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پرستار کرونا و پرستاران شعرخوانی شعرخوانی پرستار بيمارستان الزهرا کادر پرستاری سرپرست شهرداری شهرداری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرداری اصفهان سرپرست شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۳۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادرم با هدیه وحید شمسایی روحیه گرفت

‌به گزارش خبرگزاری مهر، احسان الداغی، برادر شهید غیرت با تحسین حرکت سرمربی تیم ملی فوتسال ایران در واکنش به این اقدام اظهار کرد: در یک سال گذشته هر وقت گروه‌های ورزشی برای دلجویی مادرم می‌آمدند، او روحیه می‌گرفت و بسیار خوشحال می‌شد.

برادر شهید حمیدرضا الداغی افزود: دیروز نیز مادرم با شنیدن خبر اهدای قهرمانی تیم ملی فوتبال ایران در آسیا به برادر شهیدم و یادآوری حرکت او، بسیار شاد شد و روحیه مضاعفی گرفت.

وی یادآور شد: حمیدرضا ورزشکار بود و مادرم با بچه‌های ورزشکار ارتباط دلی دارد. تشکر می‌کنم از بزرگواری وحید شمسایی که در آن لحظات یاد برادرم را زنده کرد و این جریان ادامه‌دار شد.

کد خبر 6091881

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • مادرم با هدیه وحید شمسایی روحیه گرفت
  • ملی‌پوشان با روحیه در سالن برگزار فینال (عکس)
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • کلنگ پارک بانوان شهر امیریه زده شد
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • پیگیری قضایی ضرب و شتم یک پرستار در حال انجام است
  • شب کم فروغ علیپور برای ژیل ویسنته مقابل اروکا
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید