Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی امیری اسفندقه درباره جاگذاری لوح یادبود بر مزارِ قدیمی نیما یوشیج تاکید کرد که هیچ سنگ قبری از نیما یوشیج در امامزاده عبدالله نبوده که تخریب یا تعویض شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در روزهای گذشته مرمتِ سنگ مزار مادر و همسر نیما یوشیج و جاگذاریِ لوح یادبود بر مزارِ قدیمیِ نیما یوشیج در امام‌زاده عبدالله، حاشیه‌های زیادی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای آگاهی از جزئیات این ماجرا گفت‌وگویی با مرتضی امیری اسفندقه، دستیار ویژه شهردار در حوزه ادبیات و شعر فارسی، داشتیم.

مزار مادر نیما یوشیج و مزار همسرِ نیما که در امام زاده عبدالله قرار دارد، در حال نابودی و محو شدن بود.

 

مرتضی امیری اسفندقه در گفت و گو با خبرنگار تسنیم گفت: مزار مادر نیما یوشیج و مزار همسرِ نیما که در امامزاده عبدالله قرار دارد، در حال نابودی و محو شدن بود. ما تصمیم گرفتیم تا همزمان با هفته‌ زن و آغاز دهه فجر، مزارِ مادر و همسرِ نیما را بازسازی کنیم تا مبادا فراموش شوند.

وی ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید، پیکر خودِ نیما یوشیج هم از سال 1338 در امامزاده عبدالله به خاک سپرده شده بود. در سال 1372 پیکر این شاعر بزرگ را به روستای «یوش» که زادگاه نیما بود، منتقل کردند. ما برای جای خالی مزار نیما که مشتی خاک و علف آن را پر کرده بود، لوح یادبودی با فرازی از شعری از خودِ نیما در نظر گرفتیم.


وضعیت مزار مادر نیما یوشیج پیش از تعویض سنگ مزار

 

همان طور که می‌دانید پیکر خودِ نیما یوشیج هم از سال 1338 در امام زاده عبدالله به خاک سپرده شده بود. در سال 1372 پیکر این شاعر بزرگ را به روستای «یوش» که زادگاه نیما بود، منتقل کردند.

 

 

 

 

امیری اسفندقه تاکید کرد: شکل نصب شده‌ مزار همسر و مادر نیما و لوح یادبود نیما که درست در آغازینه دهه فجر پس از گذراندن مراحل ابتدایی به انجام و فرجام رسید، این است که از نظر شما می‌گذرد. غیر از این هر آنچه که در این سو و آن سو بازگو و بیان شده است، صحت علمی ندارد.

به گفته وی؛ شکل نهایی لوح یادبود همین سنگی است که دو هفته پیش بر خواست‌جای قدیمیِ نیما یوشیج نصب شده است و نام کسی جز خودِ نیما در آن نیست.

وی ادامه داد: متن مزار همسر و مادر نیما نیز، همان چیزی است که در دهه 40 بر سنگ مزار حک شده بود و با امانت‌داری کامل هیچ تغییری در آن صورت نگرفته است.

 

 

شکل نصب شده‌ی مزار همسر و مادر نیما و لوح یادبود نیما که درست در آغازینه دهه فجر پس از گذراندن مراحل ابتدایی به انجام و فرجام رسید، این است که از نظر شما می‌گذرد. غیر از این هر آنچه که در این سو و آن سو بازگو و بیان شده است، صحت علمی ندارد.

 

 

 

 

امیری اسفندقه گفت: این کاری اساسی بود که باید سال‌ها قبل انجام می‌شد. ما فکر کردیم که از بین رفتنِ مزارِ مادر و همسرِ یکی از بهترین شاعران معاصر، اصلاً اتفاق خوبی نیست.

وی ادامه داد: جانماییِ این سنگ مزارها برای حفظ اولیه و جلوگیری از نابودی کامل این مزارها است. امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک به شکل و شیوه‌ای کاملا هنری، آن اتفاقی که باید بیفتد، انجام شود.


لوح یادبودی که بر مزار قدیمیِ نیما یوشیج نصب شده است و سنگ مزارِ همسرِ نیما یوشیج

امیری اسفندقه تاکید کرد: از این دست مزارها در امامزاده عبدالله و ابن بابویه هنوز نیز هست که باید به آنها رسیدگی شود؛ از جمله مزار مهدی فولادوند مترجم قرآن که در همین ایام مرمت خواهد شد. دیگر مزارات هم به نوبت در دستور کارِ مرمت و بازسازی قرار دارند. پیشتر هم به همت شهرداری تهران، مزار علامه دهخدا نظارت و نظافت و آماده برای مراحل بعدیِ مرمت شده است.

 


مراحل نصب لوح یادبود مزار قدیمی نیما یوشیج

متنی که هم اکنون بر لوح یادبودِ خواست‌جایِ قدیمیِ نیما یوشیج حک شده و نام هیچ شخصی از هیچ حوزه‌ فرهنگی هنری، الا بسیجیان فرهنگی در آن نیست، به این شرح است:

فریاد من شکسته اگر در گلو
وگر فریاد من رسا
من از برای راه خلاص خود و شما فریاد می‌زنم
فریاد می‌زنم

نیما سرشت و سرنوشت شعر فارسی را به شیوه‌ای امین و متین و با شناختی عمیق و دقیق از تاریخ هزار ساله آن بازنمایاند و دگرگون کرد.

نیما یوشیج با تفکری مومنانه، طرحی نو از معماری شعر پارسی به دست داد و کوچه‌ها و پس کوچه‌های ناشناخته‌ای را در شهر شعر پارسی به پارسایی چراغان کرد.

مزار نیما از سال 1338 تا سال 1372 در این مکان بوده است و از آن پس به زادگاه خود بازگردانده می‌شود.

این یادبود برخواست‌جای قدیم او و به یاد خاطرات و خطرات عمر مفید و شریفش محض یادگار و به همت بسیجیان فرهنگی شهرداری تهران در آغازینه‌ی دهه فجر سال 1400 خورشیدی بنا شد.
تا باد چنین بادا

روایت تسنیم از برگزاری کنگره شعر امام هادی(ع) در بجنورد+ فیلمجزئیات اولین جشنواره شعر نماز جمعه اعلام شدشعر تازه سعیدی‌راد تقدیم به امام خمینی(ره): "با حضورت ماه بهمن صبح فروردین شده"اختتامیه کنگره مردمی شعر امام هادی(ع) در بجنورد به روایت تصاویر

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امیری اسفندقه شعر امیری اسفندقه شعر امامزاده عبدالله امیری اسفندقه نیما یوشیج لوح یادبود مزار مادر مزار همسر مادر نیما سنگ مزار نصب شده دهه فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۵۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بشاگرد مدال افتخار ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیر والی، برادر حاج عبدالله والی در نشست جشنواره والی گفت: امروز بشاگرد بیش از ۸۶ پزشک دارد و بیشتر مسئولان آن از مردم بومی منطقه هستند.

او گفت: دیدگاه حاج عبدالله این بود که آینده بشاگرد باید به دست مردمان آن ساخته شود و این دیدگاه از  دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) سر چشمه گرفته شده بود.

برادر حاج عبدالله گفت: بیشترین طلاب استان  بشاگردی هستند و در کل استان به خدمت رسانی مشغول هستند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

   

 

دیگر خبرها

  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • آدم ربایی با چاشنی رمز ارز
  • غرق شدگی یک جوان در محدوده امامزاده ردان
  • پایان تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • بشاگرد مدال افتخار ایران
  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • سقوط مرگبار ون در محور صیدون به امامزاده عبدالله
  • اقدام آتشین مرد نقاش | مادر و پسر ۱۱ ساله در خشم پدر سوختند