Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - بوشهر، مرضیه جهاندیده: نازنین زهرا از مدرسه که برگشت ابتدا سراغ مادر بزرگش رفت. عادتش همین بود، مادر بزرگ بعد از شهادت پسر بزرگش هیچ وقت رخت سیاهش را عوض نکرده بود. اهالی روستا تا یادشان می‌آمد این پیرزن مهربان و خشکیده را سیاهپوش دیده بودند حتی در روز عروسی فرزندان دیگرش. پیرزن حالا تمام عشق و محبتش را نثار نازنین زهرا و برادرش می‌کرد و آنها بلد بودند که چطور پاسخ مهربانی‌اش را بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادر بزرگ همیشه زیر لب اشعار محزونی از فایز زمزمه می‌کرد: 

اگر دوران دهد بر بادم‌ای دوست

وگر هجران کند بنیادم‌ای دوست

مکن باور که فایز چشم و زلفش

رود از خاطر و از یادم‌ای دوست

نازنین زهرا ناخودآگاه این اشعار را حفظ می‌کرد و همراه مادربزرگ می‌خواند. قصه‌ مجاهدت عموی شهیدش جذاب‌ترین قصه‌ی زندگی‌اش بود. پسر جوانی که تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی را رها کرده و سال ۶۴ به جبهه رفته بود و سه سال بعد در خرداد ۶۷ پیکر غرق خونش را از جزیره مجنون به مادر تحویل داده بودند و مادر تا ابد در ماتم مهندس جوانش سوخته بود.

تراژدی فراموش نشدنی برای اهالی روستا

این داستان تراژدی برای همه‌ اهالی روستا فراموش نشدنی بود چرا که شهید علی افسردیر نماد تمام عیاری برای تمام افراد روستا بود. تمام خصلت‌های یک فرد موفق و مردمی، خوش اخلاق و نجیب، شجاع و نترس را یکجا درون خودش داشت. آن سال‌ها که نه مدرسه‌ای در روستا بود و نه حتی آب و برقی، برای ادامه تحصیل تک و تنها به شهر رفته بود و بعدها که در کنکور سراسری با رتبه ممتاز پذیرفته شد انگار تمام روستا با هم این قله را فتح کرده باشند.

همه خوشحال بودند، بغلش می‌کردند. به خانه‌شان می‌آمدند و به پدر و مادرش تبریک می‌گفتند. همه از اینکه علی آقا هم ولایتی‌شان است احساس غرور می‌کردند. نازنین زهرا این داستان‌ها را نه فقط از زبان مادربزرگ و عمه‌ها که از کلام تمام اهالی روستا شنیده بود و همیشه به داشتن عموی ندیده‌اش افتخار می‌کرد. 

علاقه به شعر

مادر نازنین زهرا کم کم متوجه علاقه و استعداد او در زمینه شعر خوانی شد. وقتی سایه‌ شوم کرونا بر روستا سایه افکند و همه چیز را دگرگون کرد و مدارس خانگی شدند، مادر و دختر وقت بیشتری برای با هم بودند پیدا کردند چرا که مادر هم معلم بود و حالا همراه دخترش باید کلاس درس را از خانه مدیریت می‌کرد.

مادر با خودش فکر کرد که نباید اجازه دهد وقت دخترش تنها در فضای مجازی و با گوشی تلف شود. باید برنامه‌ای برای نازنین زهرا تدارک ببیند تا وقتش هدر نرود و از همینجا بود که دست گذاشت روی علاقمندی‌های دخترش، شعر خوانی. همان که از مادربزرگش یاد گرفته بود. 

دختران غزل خوان

فضای دوران کرونا بستری را فراهم کرده بود که می‌شد محدودیت‌های روستا را دور زد. از آنجا که در روستا هیچگونه کلاسی برای تقویت شعر خوانی و فن بیان وجود نداشت مادر از ظرفیت آموزش‌های آنلاین استفاده کرد و در کنار درس و مشق، نازنین زهرا را در یکی از کلاس‌های آنلاین حافظ خوانی شرکت داد. یک روز که او مشغول خواندن غزلی از حافظ بود هانیه دختر همسایه که سه سال از نازنین زهرا بزرگتر بود هم از راه رسید و علاقه نشان داد.

 

وقتی شعر پای دختران غزل خوان را به صدا و سیما کشاند

مادر که معلم بود و خوب استعداد بچه‌ها را تشخیص می‌داد از هانیه پرسید تو هم دوست داری حافظ خوانی را یاد بگیری؟ پاسخ هانیه مثبت بود و از همان روز زوج هنری‌شان شکل گرفت. حالا نازنین زهرای ۹ ساله و هانیه ۱۲ ساله تصمیم داشتند وقتشان را به جای دور زدن در فضای مجازی، به خواندن و فهمیدن اشعار حافظ بگذرانند. و البته این موضوع نمی‌توانست برای دوستان و اعضای فامیل و بقیه اهالی روستا چندان خوشایند باشد چرا که فکر می‌کردند چه سودی در این مهارت وجود دارد که می‌تواند به کار دختران روستا بیاید؟ اما وقتی نازنین زهرا و هانیه در مسابقات مشاعره استانی و کشوری شرکت کردند صاحب مقام شدند و کم کم با تقویت فن بیان، پایشان به برنامه‌های تلویزیونی کشیده شد و برای تمامی مراسمات روستا اجرا کردند و مانند یک مجری حرفه‌ای شعر خوانند و کلمات را ادا کردند نظرشان تغییر کرد. 

آنها خوشحال بودند که دختران روستایشان را در حالی در تلویزیون می‌بینند که با اعتماد به نفس و مهارت خاصی اجرا می‌کنند و اشعار حافظ و سعدی و فردوسی را بدون ایراد و با وزن مناسب می‌خوانند. 

شاید برای دخترانی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند و از همان بدو تولد چنان غرق در امکانات و آموزش‌های مختلف هستند، شنیدن اینکه دختری ۱۰ ساله می‌تواند تمام غزلیات حافظ را بدون ایراد بخواند چندان جالب و موفقیت‌آمیز به نظر نرسد اما دختران روستا که از خواندن یک قطعه شعر سر صف صبحگاهی مدرسه خجالت می‌کشند، می‌دانند اجرا جلوی دوربین‌های صدا و سیما و برای بیشمار مخاطب یعنی چه؟ 

زنده شدن حس اعتماد به نفس

نازنین زهرا افسردیر و هانیه فراشبندی دختران شجاعی بودند که حس اعتماد به نفس و خودباوری را در دختران روستا زنده کردند. نشان دادند که می‌توان با تکیه بر تلاش فردی، محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی را کنار زد و حضور موفقی در جامعه داشت حتی اگر در روستایی دور افتاده در جنوب ایران باشی. حالا دختران روستای فاریاب استان بوشهر هر کدام به دنبال علاقمندی‌ها و توانایی‌های خودشان هستند. یکی روی ورزش تمرکز کرده، دیگری نقاشی‌اش را تقویت می‌کند، آن یکی می‌خواهد بافنده‌ای حرفه‌ای شود و فرش‌های منحصر به فردی ببافند و هر کدام در پی کشف خود و استعدادهایشان هستند.

روز دختر روزی است برای یادآوری توانمندی‌های دختران ایران زمین. برای پاسداشت تمام تلاش‌هایی که دختران ایران برای کسب موفقیت و حضور در تمام عرصه‌های جامعه انجام می‌دهند. برای قدردانی از دخترانی است که با خودباوری، محدودیت‌های اجتماعی و فرهنگی را کنار زده و فردی مفید و فعال برا کشورشان شده‌اند. این روز بر تمام دختران ایران زمین مبارکباد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شعر دختران روستایی حافظ غزل دختران روستا اهالی روستا نازنین زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان

فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از پیشرفت ۷۷ درصدی گام نخست طرح جهاد آبرسانی در استان خبر داد.

پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان    

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، فرهاد بختیاری فر افزود: از ابتدای شروع این طرح در اسفندماه ۱۴۰۱ تا الان ۳۰۴ میلیارد تومان اعتبار به طرح جهاد آبرسانی همدان اختصاص پیدا کرده و پیشرفت فیزیکی ما بیش از میانگین کشوری است.

او تصریح کرد: آبرسانی به ۱۶۰ روستا در گام اول هدف‌گذاری شده و برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از طرح‌های آبرسانی روستایی استان در حال انجام است تا بتوانیم مشکل آب شرب روستا‌های دارای تنش آبی را در کمترین زمان ممکن حل کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: آبرسانی روستایی یکی از طرح‌های مهم دولت سیزدهم است که باتوجه به اهمیت موضوع آب مورد توجه قرار گرفته و دولت سیزدهم عزم جدی برای سیراب کردن همه روستانشینان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • مادر قاتل آگهی مفقودی بچه را منتشر کرد!
  • مادر قاتلی که آگهی مفقود شدن فرزندش را منتشر کرد
  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • قتل دختر اصفهانی مبتلا به اتیسم به دست مادرش
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • نشان طلای رقابت‌های جام جهانی در دستان دختر چهارمحال و بختیاری
  • واکنش یک چهره‌ی سیاسی به تاریخ‌سازی دختر دونده ایرانی
  • پیشرفت ۷۷ درصدی طرح جهاد آبرسانی در استان همدان
  • حذف زودهنگام دختر شمشیرباز ایران از انتخابی المپیک